Kansakoulumuistoja

Kuva: Tuija Järvinen

 

 

 

Näytelmä on tilattavissa esitettäväksi palvelutaloihin, vanhainkoteihin, yhdistysten tilaisuuksiin ynnä muihin.

 

Tiedustelut:

Markkinointijohtaja Tea Lehmuskoski

info@eliisateatteri.com

puh. 045 342 9280

 

Kansakoulumuistoja

Tampereen Teatterikesän OFF-ohjelmistoa

 

Eliisa-teatterin työryhmä toivottaa teidät tervetulleiksi muistojen pariin.  

 

Kansakoulu oli kuusivuotinen oppilaitos, joka aloitettiin seitsemänvuotiaana, ja neljänneltä luokalta alkaen oli mahdollista pyrkiä oppikouluun. Kansakouluja alettiin perustaa vuoden 1866 kansakouluasetuksen myötä. Laitos lakkautettiin, kun siirryttiin peruskoulujärjestelmään asteittain vuodesta 1972 alkaen. Kouluviikko oli muuttunut kuusipäiväisestä viisipäiväiseksi vuonna 1971.

 

Kansakoulumuistoja on esitys, jossa Eliisa-teatterin näyttelijät palaavat koulunpenkille ja viittaavat enemmän tai vähemmän innokkaasti opettajan kysellessä maantiedon ja muitakin läksyjä. Muistuvatkohan rannikkokaupungit tai Pohjanmaan joet mieleen. Ja jaksavatko kaikki oppilaat keskittyä opetukseen vai tuleeko mieleen vaikkapa kastaa luokkatoverin lettejä mustepulloon. Näitä ja monia muita muistoja mieleen tuovia tilanteita on luvassa Eliisa-teatterin kansakoulussa.

 

Luokkaepisodien lomassa lauletaan yleisön kanssa yhteislauluna vanhoja kansakoululauluja. Hoi-laari-laari-laa ja Arvon mekin ansaitsemme ja monia muita reippaita lauluja kajautetaan ilmoille riemurinnoin.

 

Esityksen pituus on noin 60 minuuttia.